Welke natuurlijke gezichtsmaskers bestaan er?

Natuurlijke gezichtsmaskers zijn een goede aanvulling op je dagelijkse huidverzorgingsroutine. Een masker geeft je huid namelijk een oppepper wanneer je het nodig hebt, waardoor je weer een stralende huid krijgt. Ook is het echt een verwen-momentje voor jezelf om in de avond een maskertje op te doen en volledig te relaxen. In principe kan iedereen wel een gezichtsmasker gebruiken, of je nu een jonge of oude huid hebt. De natuurlijke gezichtsmaskers bevatten geen synthetische ingrediënten zoals minerale oliën, parabenen en kunstmatige geur- en kleurstoffen, dus is het sowieso beter voor je huid. Wel bestaan er verschillende soorten natuurlijke gezichtsmaskers en in dit artikel lees je welke soort geschikt is voor welke doeleinden.

Hydraterende natuurlijke gezichtsmaskers

Als je huid extra verzorging nodig heeft, dan is een verzorgende natuurlijk gezichtsmasker ideaal. Deze smeer je op je gezicht en laat je ongeveer 15 minuten intrekken. Daarna spoel je het af met lauwwarm water en je zult merken dat je huidje meteen zacht en gevoed is. Heeft je huid iets meer nodig, dan kun je er ook voor kiezen om het verzorgende masker de hele nacht te laten zitten en pas de volgende ochtend af te spoelen. Je kunt nog eventueel opvolgen met een gezichtscrème, maar eigenlijk is je huid al zo gehydrateerd dat je de rest van de dag geen verzorging meer nodig hebt!

Reinigende maskers

Heb je een onzuivere huid en merk je bijvoorbeeld dat je meer schilfertjes en puistjes hebt dan normaal? Dan is een reinigende gezichtsmasker aan te raden. Hier zit onder andere bamboehoutskool in en dit trekt bacteriën en andere onzuiverheden uit de poriën. Je blijft dus achter met een diep-gereinigde huid. Het is dan wel belangrijk dat je je gezicht daarna weer verzorgt met een gezichtscrème. Reinigende maskers zijn iets heftiger dan andere (meer verzorgende) varianten, dus maximaal twee keer per week gebruiken is al voldoende om verbetering in de huid te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *