Wat zijn de voordelen van een webshop?

Verkoop jij jouw producten lokaal, regionaal of landelijk? Dan is het hebben van een webshop of website vrijwel onmisbaar. Uiteraard hangt dit af van het type product of dienst, maar het hebben van een website/webshop verhoogd de professionaliteit van jouw bedrijf. Je bent ten slotte gemakkelijker vindbaar voor huidige en nieuwe klanten. Natuurlijk kun je als ondernemer zelf wel bedenken dat een website veel toegevoegde waarde heeft bij de versterking van je naamsbekendheid. Maar is het de investering wel waard, en wat moet je regelen als je website opeens online staat? In deze blog leggen wij dit uit door middel van bijkomstige voordelen van het hebben van een website of webshop. Lees dus gauw verder! 

1 Goedkope manier van ondernemen 

Je hebt deze termen waarschijnlijk weleens vaker gehoord: drop shipping, e-commerce en bol.com verkopers. Online ondernemen is steeds toegankelijker voor beginnend ondernemers. Bijkomende voordelen zijn de relatief goedkope opstartkosten. Het starten van een eigen bedrijf is snel en goedkoop. Het zelf maken of kopen van bijvoorbeeld een goedkope Wordpress of Shopify website hoeft niet veel geld te kosten. Wil je gaan opschalen, dan ben je natuurlijk wel meer geld kwijt, maar de beginfase van een start-up is vaak goedkoop. 

2 Het gehele assortiment is zichtbaar 

Nog zo’n bijkomend voordeel: het gehele assortiment is eenvoudig zichtbaar. Met een fysieke winkel moet je beslissingen maken hoe en waar jij jouw producten wilt presenteren. Op een webshop laad je alle producten eenvoudig in zodat het gehele assortiment zichtbaar is.  

3 Een extra verkoopkanaal 

Heb je al een fysieke winkel? Dan is een webshop dé manier om een tweede verkoopkanaal onder de aandacht van jouw potentiële klanten te brengen. Uiteraard moet je website zichtbaar zijn. Dit kan met een investering in online marketing. De keuze hoe je online marketing wilt gaan inzetten hangt van de verschillende disciplines af. Kies je voor SEO, SEA of juist conversie optimalisatie

4 Een webshop is 24/7 online 

Eenmaal geïnvesteerd in hosting en is je website live? Dan is een vierde voordeel dat je webshop 24/7 beschikbaar is voor klanten. Een webshop laten maken bij Triple Pro? Dat kan! Dit bedrijf ontzorgt in webshop design, hosting en beheer! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *