Wat is de beste SEO vriendelijke URL structuur?

url structuur

URL’s spelen een sleutelrol bij het weergeven van jouw inhoud. Ze zijn niet alleen nuttig voor de bezoekers van jouw site, omdat ze hen helpen te weten waar jouw pagina’s en berichten uit bestaan, maar ze zijn ook een uiterst belangrijk element van de SEO van jouw site.

Met andere woorden, correct geconfigureerde URL’s kunnen zoekmachines ook helpen te identificeren waar jouw pagina of post over gaat. Uiteraard kan dit helpen jouw pagina rankings en de online zichtbaarheid van jouw site als geheel te verbeteren. En dat is precies waarom een goede URL structuur op jouw lijst van SEO-inspanningen zou moeten staan.

In dit artikel geven we enkele tips over hoe je dit op jouw WordPress site kunt instellen. Kijk hier eens naar!

url structuur

Wat is een SEO vriendelijke URL structuur

Kortom, SEO-vriendelijke URL’s zijn alle URL’s die gebruikers – en zoekmachines – helpen te bepalen of de inhoud van dergelijke URL’s nuttig is.

Samen met elementen zoals de metatitel, de anchor-tekst van je link, en de inhoud zelf, gebruiken zoekmachines ook URL’s om te weten wat je pagina of post inhoudt en of die voldoet aan de eisen van de gebruikers.

Het creëren van een SEO-vriendelijke URL structuur in WordPress: Best Practices

Hoewel je in WordPress verschillende opties hebt om de gewenste permalink structuur in te stellen, zijn er toch een aantal algemene regels die je moet volgen als je echt SEO-vriendelijke URL’s wilt maken. Hieronder vindt je enkele best practices die je zullen helpen URL’s op jouw WordPress site te gebruiken op een manier die jouw SEO ten goede zal komen:

– Gebruik sleutelwoorden;

– Hou je URL’s kort;

– Gebruik koppeltekens;

– Vermijd het gebruik van dadels (indien mogelijk).

– Maak “pakkende” URL’s.

Conclusie

Het hebben van een goed geconfigureerde permalink structuur is cruciaal als je een website wilt hebben met een solide SEO basis. En door het creëren van SEO-vriendelijke URL’s op jouw WordPress site, zorgt je voor een betere gebruikerservaring en verhoogt je tegelijkertijd jouw kansen op een hogere ranking in de zoekmachines.

Probeer de praktijken te volgen die we hierboven hebben voorgesteld, maak jouw URL’s kort, rijk aan sleutelwoorden en recht op het doel af. Tot slot, de Permalink instellingen in jouw WordPress admin zal je helpen dit allemaal te doen-en dan nog wat- met totaal gemak. Wij wensen je veel succes met al jouw SEO-inspanningen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *