Veilig in het donker

Als je in de avond over straat loopt is het vaak donker. Dit kan gevaarlijk zijn. Ook dan rijden er auto’s rond. Er komen vaak genoeg mensen langs die te hard rijden. Wanneer het ook nog eens donker is wordt de kans op ongelijk alleen maar groter. Wanneer je dan niet opvalt roep je er bijna zelf om. Hoe vaak zie je wel niet fietsers zonder licht over straat. Wanneer er een auto aankomt die niet helemaal doorheeft dat de fietser daar fietst ontstaat er een gigantisch ongeluk. Dit soort ongelukken zorgen ervoor dat er een hoop mensen overlijden in het verkeer elk jaar. Veel van deze ongelukken had gewoon voorkomen kunnen worden. 

Wapen je tegen het donker 

Je wapenen tegen donker is essentieel als je wil voorkomen dat je ooit aangereden wordt door bijvoorbeeld een auto of een bus. Door goeie verlichting op je fiets te plakken of in je hand te houden tijdens het hardlopen zorg je dat je opvalt tussen alle donkere plekken. Daarnaast is een veiligheidshesje ook een aanrader. Deze valt op omdat wanneer een auto langsrijdt deze hier vol op schijnt. Hierdoor weerkaatst het licht en ziet de automobilist jou lopen of fietsen. Een praktische oplossing die door nog te weinig wordt gebruikt. 

Waarom rijden er mensen te hard 

Veel mensen rijden te hard met hun auto. Merken als Mercedes, Audi en BMW kent veel bestuurders die vrij hard rijden. Door te hard te rijden wordt ervoor gezorgd dat de verkeersongevallen oplopen. Ook overdag gebeurd het regelmatig dat er ongelukken ontstaan. Zeker als er in de stad te hard wordt gereden. Het kan zomaar gebeuren dat iemand een verkeerde inschatting maakt omdat een auto sneller rijdt dan verwacht. Mensen gaan uit dat er normaal gereden wordt en maakt op basis daarvan een keuze om wel of niet over te steken.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *