Materialen samenvoegen

Böhler lasdraad

Met Böhler welding lasdraad kun je ervoor zorgen dat twee materialen aan elkaar smelten, door de draad te gebruiken tijdens het lassen maak je van twee materialen een voorwerp. Omdat de draad wordt gesmolten, zorg je ervoor dat deze twee voorwerpen aan elkaar hecht. Niet ieder materiaal heeft dezelfde soort lasdraad nodig, al kun je wel zeggen dat er lasdraad is wat je voor meerdere materialen kunt gebruiken. Iedere lasdraad heeft zo zijn eigen unieke eigenschappen.

Diameter

De stroomsterkte waarmee je last bepaald over het algemeen welke diameter Böhler welding lasdraad je nodig hebt, moet je dun plaatmateriaal lassen heb je aan een kleine diameter meestal genoeg. Hoe dunner het materiaal is, hoe minder de strook hoeft te zijn die je nodig hebt. Ga je dikke materialen aan elkaar lassen, dan heb je een grotere diameter lasdraad nodig. Las je met het verkeerde lasdraad, dan zal de last niet sterk zijn, of nog erger de las zal niet tot stand komen. Vraag informatie bij lastechniekrijnmond.nl als je niet weet welke diameter je nodig hebt.

Böhler lasdraad

Lassen met poeder

Met Böhler welding lasdraad las je niet met een extra gasfles met een toevoeging, maar gebruik je lasdraad wat gevuld is met een poeder. Het voordeel hiervan is dat je dat je eenvoudiger buiten kunt lassen, zijn de weersomstandigheden niet zo goed dan is het toch mogelijk. Las je met een toevoeging uit een gasfles, zal deze in de meeste gevallen bij slecht weer wegwaaien waardoor je niet kunt lassen. Vaak kun je ook sneller lassen dan met een normale lasdraad en de toevoeging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *