Leiding geven binnen met behulp van agile training

Agile manager training

Wanneer je bepaalde teams hebt werken voor je, is het nodig dat je daarover een goed overzicht hebt om de resultaten te bekijken en bij te sturen. Door deel te nemen aan de agile manager training, leer je inzicht te krijgen binnen het SAFe raamwerk een goed overzicht te krijgen. Op actieve wijze kun je in een leidinggevende rol leren begrijpen wat de essentie is van het SAFe raamwerk, maar ook dit te beoordelen en natuurlijk zelf toe te passen. Scrum is perfect te gebruiken op teamniveau, en daar heeft het programma zich ook bewezen inmiddels. Maar hoe wordt de samenwerking bevordert en schat je de waarde ervan in? Het doel is om in te schatten, wat de teams doen binnen je organisatie en daar een helder beeld over te krijgen.

Werken in een steeds veranderende omgeving

Het valt niet mee om leiding te geven aan teams, welke steeds werken in een omgeving welke anders is. Plannen en ontwikkelen wordt dan steeds anders, hoe moet je het product opleveren? Dit zal ongetwijfeld consequenties hebben op het niveau van het product en het team, hiervoor is het SAFe raamwerk exact voor bedoeld. Je kunt het raamwerk uitstekend toepassen binnen je eigen organisatie, om precies erachter te komen wat de voortgang is van de projecten. Als project of teamleider heb je een vliegende start en ben je snel op de hoogte van je teams, productlevering wordt mogelijk gemaakt binnen je organisatie. 

Als het fundament is gelegd

Natuurlijk begint een leading training bij een goede fundering neer te leggen, het is de bedoeling om daadwerkelijk op de inhoud de teams te doorgronden wat ze doen en hoe ze werken. Leiding geven aan teams wordt de normaalste zaak van de wereld, om deze aan de hand mee te nemen naar nog betere resultaten. Een goed leeromgeving moet worden gewaarborgd binnen je bedrijf, zodat later daar ook gebruik van gemaakt kan worden. Portfolio management is ook een belangrijk item, dit wordt geïmplementeerd binnen je organisatie. Om deel te nemen aan de training zijn er wel een aantal basisvereisten opgesteld, zo dien je vijf jaar werkzaam te zijn in software ontwikkeling, testen of bedrijfsanalyse. Voor bepaalde doelgroepen is de training effectief en wordt er de meeste waarde uitgehaald. 

Na de training een examen

Heb je de leading training afgelegd dan kun je het examen met goed gevolg afleggen, het examen wat je aflegt is inbegrepen bij de training dus je hebt geen extra kosten. Wel zit je vast een termijn om het examen af te leggen, je bent verplicht om binnen 30 dagen na afloop van de training het examen af te leggen. Voorbereiden is mogelijk door middel van online leren, maar je kunt ook een proefexamen afleggen om te kijken om te kijken of je de stof goed opgenomen hebt. Je hoeft niet bang te zijn dat je niet meer op het platform mag, maar een jaar toegang is verzekerd als je de training volgt. Op het platform kun je gebruik maken van diverse tools en informatie, video’s om meer te weten te komen over het programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *