Je eigen stickers maken met deze 3 simpele tips

Wanneer je net begint met het vormgeven van je eigen stickers voor marketingdoeleinden of gewoon omdat je een leuk idee hebt dat je wilt laten afdrukken, dan is het handig om te weten waar je precies rekening mee moet houden. In dit artikel geven we je de drie belangrijkste tips die ervoor zullen zorgen dat jouw stickerontwerp de aandacht trekt!

1. Kies een simpel idee

Hoewel je stickers kunt maken in talloze vormen en maten, is het vrijwel altijd belangrijk om een stickerontwerp te kiezen dat jouw boodschap in één oogopslag weet over te brengen. Om stickers te laten opvallen, zorg ervoor dat je werkt met de meest eenvoudige ideeën die je kunt bedenken. Natuurlijk zijn grafische hoogstandjes mogelijk, zolang jouw ontwerp de aandacht weet te trekken en iets mee weet te geven dat niet te gecompliceerd is. Stickers zijn namelijk geen medium om uitgebreide informatie mee te delen!

2. Speel met de vorm

Of je nu kiest voor raamstickers, autostickers, vloerstickers of smartphonestickers, de vorm is een essentieel aspect waar je extra goed over moet nadenken. Om je sticker volledig tot zijn recht te laten komen, kies voor vormen die relatie hebben met je ontwerp. Stickers zijn geheel samen te stellen naar eigen wens en de beste drukkerijen bieden je stickers op eigen formaat. Zo zorg je ervoor dat jouw stickers uniek zijn en jouw ontwerp de show steelt!

3. Test de stickerkwaliteit

Er zijn over het algemeen twee centrale aspecten die een geweldige sticker tot leven brengen – het ontwerp en de kwaliteit van de sticker. Wanneer je veel moeite hebt gestoken in het ontwerp, dan wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je kiest voor een hoogwaardige type print die niet scheurt en niet snel last heeft van slijtage. Het is daarom aan te raden om de drukkerij om een monster van de print te vragen, zodat je zeker weet dat de kwaliteit geschikt is voor jouw specifieke doeleinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *