Hoe vind je een baan die bij jou past?

Werken moeten we ons hele leven, daarom is het belangrijk dat je werk kiest dat je leuk vindt en wat goed bij je past. Maar hoe vind je nu precies die droombaan? Veel mensen die op zoek gaan naar een baan, weten niet goed wat ze willen en waar hun kwaliteiten liggen. Dit is zonde! Daarom geven wij je in dit artikel graag een aantal tips, waarmee je een baan kan vinden die bij je past. Lees dus snel verder!

Het soort werk

Ten eerste is het natuurlijk verstandig om dicht bij je gevoel te blijven, want van welk soort welk word jij nu echt vrolijk? Dit kan erg breed zijn, denk bijvoorbeeld aan het werken binnen de overheid. Er zijn alsnog veel vacatures bij de overheid, dus het wil niet zeggen dat je jezelf hiermee beperkt. Als je niet zo goed weet wat voor werk je wilt gaan doen, kun je met mensen uit je eigen netwerk praten en vragen wat voor werk zij doen. Ook zijn er op internet genoeg zelftestjes te vinden, die je wellicht verder kunnen helpen.

Talenten

Bij het vinden van een geschikte baan, is het ook belangrijk om te kijken naar je talenten en kwaliteiten. Ben je bijvoorbeeld heel goed met woorden en taal? Dan is werken in de communicatie misschien wel iets voor jou. Bij elke vacature staat over het algemeen altijd een lijstje met competenties en kwaliteiten die je nodig hebt voor de baan. Kijk ook goed of je hierbij past en of je beschikt over deze kwaliteiten. Dit zal de zoektocht naar je perfecte baan alleen maar makkelijker maken. In een vacature voor detachering overheid bijvoorbeeld, zal vooral naar voren komen dat je zelfstandig moeten kunnen werken, een resultaatgerichte instelling hebt en beschikt over communicatieve vaardigheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *