Hoe hoog is een ontslagvergoeding?

Vroeger gebeurde het regelmatig dat je door een ontslag direct al je inkomsten kwijt was. Dit is niet alleen ontzettend vervelend, maar zorgde er ook voor dat sommige mensen financieel in de problemen kwamen. Gelukkig is sinds een paar jaren de Nederlandse wetgeving aangepast om dit grotendeels te voorkomen. Vandaag de dag is het voor werkgevers verplicht om een ontslagvergoeding te betalen wanneer er een werknemer wordt ontslagen. Deze vergoeding is in het leven geroepen zodat jij na je ontslag al jouw vaste lasten kunt betalen totdat je een andere baan hebt gevonden. Maar hoe hoog is de ontslagvergoeding nou eigenlijk? Lees snel verder en kom hierover alles te weten!

Doorbetaling van salaris

Heeft jouw werkgever je recent ontslagen en hoef je geen werkzaamheden meer te verrichten? Dan sta je niet direct zonder inkomsten op straat. Er moet namelijk eerst een ontslagdatum opgesteld worden. Dit is een datum die je werkgever vaststelt waarop jij uit dienst gaat. Deze datum staat altijd vermeld in een vaststellingsovereenkomst en betekent dat je tot aan die datum je salaris krijgt doorbetaald. Dit geldt ook wanneer je helemaal geen werkzaamheden meer verricht. Daarnaast heb je over deze periode zelfs recht op vakantiegeld, een 13de maand en een uitbetaling van een restant aan vakantiedagen. Dat tikt nog eens lekker aan.

Wettelijke ontslagvergoeding

Zoals eerder vermeld zijn werkgevers het sinds enkele jaren verplicht om een ontslagvergoeding te betalen zodra een medewerker wordt ontslagen. Deze vergoeding is wettelijk vastgesteld en is gebaseerd op een aantal factoren, zoals: leeftijd, dienstjaren en je salaris. Uit de praktijk blijkt vaak dat een werkgever met een willekeurig bedrag komt, waardoor het altijd slim is om dit voorgestelde bedrag te laten narekenen door een specialist. Hiervoor kan je het beste langs een juridisch loket gaan of maak een afspraak bij Juridisch Platform. Is het ontslag jouw schuld doordat je verkeerd gehandeld hebt? Dan is het belangrijk om te weten dat je geen recht hebt op een ontslagvergoeding.

Een hogere transitievergoeding

In veel gevallen komt het voor dat de aangeboden transitievergoeding, ook wel bekend als de ontslagvergoeding, wordt vastgesteld op het wettelijke bedrag. Toch is het mogelijk om een hogere transitievergoeding te krijgen. Dit is bijvoorbeeld het geval als er bij een reorganisatie of bedrijfssluiting een sociaal plan wordt opgesteld. Hier zijn over het algemeen altijd de vakbonden bij aanwezig om ervoor te zorgen dat dit gunstig is voor de medewerkers. Word je hierna ontslagen vanwege de reorganisatie? Dan kan je dus met je werkgever gaan onderhandelen om een hogere transitievergoeding te krijgen. Ondanks dat een ontslag enorm veel stress met zich meebrengt, is het verstandig om altijd je te laten adviseren over het opstellen van een vaststellingsovereenkomst en een ontslagvergoeding. Zo weet je zeker dat je niet benadeeld wordt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *