Hoe gaan SEA-marketing en SEO samen?

Er is natuurlijk een groot verschil tussen SEO en SEA. Zoekmachine adverteren is afhankelijk van betaalde resultaten, op maat gemaakte advertentieteksten, goedkeuring van advertenties en verschillende andere factoren. Maar zoekmachine optimalisatie functioneert in de wereld van ‘organisch’ verkeer en werkt volgens principes die zijn ontworpen om een ​​site te optimaliseren en het algoritme van de zoekmachine de rest te laten doen.

Bedrijven hebben veel meer controle over hun PPC-advertenties, en niet zo veel directe controle over de vraag of algoritmen van zoekmachines hun SEO erg goed vinden.

Deze twee marketingstrategieën gaan echter goed samen en kunnen elkaar ook echt helpen. De meeste bedrijven zijn het erover eens dat het het beste is om beide te doen. Per slot van rekening richt u zich in beide gevallen op dezelfde zoekers.

Hoewel er geen directe link is tussen SEA-marketing op Google/Bing en SEO, is de kans groter dat bedrijven die beide optimaliseren, ook hun organische verkeer verbeteren. Dit komt omdat er eigenlijk veel overlap is tussen SEA en SEO. Als u hetzelfde zoekwoordonderzoek en dezelfde zoekwoorddichtheid uitvoert, bent u al halverwege de belangrijkste strategieën voor zowel SEO als PPC.

Bedrijven die hun website en hun inhoud op de site optimaliseren voor een betere kwaliteitsscore, eindigen vaak per ongeluk met het optimaliseren van hun site voor betere SEO. Bovendien kan een campagne met betaalde zoekadvertenties bedrijven helpen hun backlinks te vergroten, merkherkenning te krijgen en tot meer shares te leiden, wat allemaal mogelijk de SEO kan verbeteren.

Moet je een online marketing bureau inhuren?

Veel bedrijven zijn zich misschien bewust van de waarde van pay-per-click-advertenties en SEO, maar weten misschien niet waar ze moeten beginnen. Het is mogelijk om intern zoekmachine-advertenties uit te voeren en voor bedrijven om hun PPC zelf te beheren, voor zoekmachine optimalisatie is dit echter moeilijker. Daarom kunnen bedrijven die zowel SEA als SEO willen inzetten in hun online marketing strategie deze beter laten uitbesteden bij bedrijven zoals Positive Digits.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *