Het kiezen van de juiste leasemaatschappij

Waarschijnlijk ben je de term auto lease met regelmaat tegengekomen als je je oriënteert op de automarkt. Auto lease is te vergelijken met het huren van een auto, waarbij je een zogenoemde overeenkomst afsluit met een leasemaatschappij. In Nederland zijn er tal van leasemaatschappijen die hierin gespecialiseerd zijn. Om te kijken welke bij je past is het goed om bij diverse leasemaatschappijen een offerte in te dienen. Elke maatschappij pakt het namelijk anders aan.

Leasevormen

Er zijn verschillende leasevormen waaruit je kunt kiezen. Zo kun je kiezen uit financial lease en operational lease, als je een zakelijk leasecontract wil afsluiten. Wil je het contract liever particulier afsluiten? Dan is private lease en shortlease wellicht interessant. Elke leasevorm heeft zijn eigen voor- en nadelen, kenmerken en prijzen. Zo is het zo dat je bij private lease een auto ‘huurt’ en je dus geen economisch eigenaar van de auto bent. Dit, ten opzichte van bijvoorbeeld financial lease. Deze vorm lijkt meer op ‘koop of afbetaling’ en zorgt ervoor dat je vanaf moment 1 economisch eigenaar van de auto bent.

Welke leasevorm moet je kiezen?

Het kiezen van de juiste leasevorm is dus ook niet altijd even makkelijk. Het is dan ook verstandig om op voorhand al je wensen in kaart te brengen, zodat je precies weet wat jij zoekt in een contract. Vervolgens is het noodzaak om diverse leasemaatschappijen aan te spreken en offertes aan te vragen. Zo is Carlease Nederland bijvoorbeeld gespecialiseerd in financial lease, en kunnen zij hier goed in adviseren. Met hen zijn er natuurlijk nog vele andere leasemaatschappijen in Nederland, en kun je dus altijd in jouw omgeving een passende partner vinden. Let hierbij bijvoorbeeld op de voorwaarden, kosten, rentes en eventuele extra kosten. Zo kom je nooit voor verassingen te staan, wel zo prettig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *