Heb jij last van een ex die weigert mee te werken?

Bij een scheiding kan het vaak voorkomen dat er enkele nare dingen ontstaan die je het liefst zo snel mogelijk opgelost hebt. Vaak is het probleem echter dat beide partijen heel erg hoog in hun emoties zitten, wat ertoe kan leiden dat het lastig is om zaken als voogdij goed in te richten. Een ex die weigert mee te werken kan daardoor vervelende situaties veroorzaken. Het is dan soms ook aan te raden om hier een persoon voor in te schakelen die hierin kan bemiddelen. Het voordeel van deze persoon is dat hij of zij onafhankelijk is, en zonder emotie kan kijken of hij de situatie kan oplossen. Hoe vervelend het ook is om je te realiseren dat je een extern persoon nodig hebt om jouw privé leven op een rijtje te zetten, soms is het gewoon even niet anders. Achteraf zal je blij zijn dat deze persoon er het beste uit gehaald heeft en er misschien wel voor gezorgd heeft dat jouw ex het accepteert dat jij je kinderen weer kan zien. Heb jij last van een ex die weigert mee te werken, of loopt jouw relatie waarschijnlijk stuk op korte termijn, dan raden we je zeker aan om snel verder te lezen. In deze tekst zullen we verder toelichten wat zo’n persoon precies voor jou kan betekenen en via wat voor site je deze kan inschakelen. We wensen jou ontzettend veel leesplezier.

Wat moet ik doen als een ex weigert mee te werken?

Als een ex weigert om mee te werken kan dit best wel eens vervelende consequenties hebben. Dit heeft te maken met zaken zoals de voogdij, of afspraken over gezamenlijke rekeningen. Het is fijn om bij deze zaken een persoon te hebben die jullie hierin kan bijstaan. Het is fijn als zo’n persoon jarenlange ervaring heeft bij het bemiddelen van dit soort zaken, waardoor je een vertrouwd gevoel hebt bij de begeleiding. We hebben kort een aantal zaken opgesomd waarbij zo’n persoon kan helpen indien jij een ex hebt die weigert mee te werken:

  • Verhuizen, zowel in Nederland als naar het buitenland
  • De erkenning van het kind van beide ouders
  • De naamswijziging van een kind

Meer info?

Een relatie kan op basis van vele vlakken op de klippen lopen. Hoe vervelend dit ook is, het hoort allemaal bij het leven. Uit data blijkt dat de percentages van mensen die scheiden relatief hoog liggen. Dit betekent dat je ook zeker niet raar moet opkijken als blijkt dat jouw relatie ook niet helemaal werkt. Als je uiteindelijk beide tot het besluit bent gekomen om een punt te zetten achter de relatie, is het belangrijk dat je met elkaar tot de juiste afspraken komt. Toch zien we nog vaak genoeg dat een ex weigert om mee te werken aan bepaalde afspraken. Dit kan er mee te maken hebben dat de emoties zo hoog oplopen dat een ex niet meer in gesprek wil met zijn of haar voormalige partner. In dit geval is er sprake van een ex die weigert mee te werken. Heb jij hier ook last van, surf dan snel naar vervangende-toestemming-zaken.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *