Een waardevolle toevoeging aan iedere loods of magazijn

Veel ondernemingen maken in hun dagelijkse bedrijfsvoering gebruik van diverse vormen van intern transport. Dit kan betekenen van het magazijn naar de fabriek, of bij het in- en uitladen van een vrachtwagen. In beide gevallen moeten producten, vaak op pallets, verplaatst worden van A naar B. Hier zijn diverse manieren voor; van heftrucks tot pompwagens. Elk van deze oplossingen heeft zo zijn voor- en nadelen. Zo zijn heftrucks ideaal voor het verplaatsen van goederen met een zeer hoog gewicht, maar daarnaast zijn ze ook geschikt voor het opslaan van goederen in de hoogte. Iets wat men met een pompwagen niet kan realiseren. Maar een heftruck is ook onhandig in veel gevallen door de grootte. Niet iedere vrachtwagen kan uitgeladen worden met een heftruck. Een oplossing waar steeds meer bedrijfseigenaren (terecht) voor kiezen is de palletmover.

Wat is een palletmover?

Zoals de naam al zegt is een palletmover een hulpmiddel om pallets van A naar B te verplaatsen. Dit klinkt misschien hetzelfde als een pompwagen, maar dat is het niet. Ze verschillen namelijk in diverse opzichten van elkaar. Zo zijn de meeste pompwagens handmatig, waardoor men zelf de pallet omhoog moet ‘pompen’ om hem te kunnen verplaatsen. Daarnaast is er enige kracht noodzakelijk om de pompwagen van zijn plek te krijgen. Een palletmover daarentegen, werk compleet anders.

De palletmover kan namelijk, volledig autonoom, te werk gaan zonder dat een medewerker hierbij moet ondersteunen. Ze worden geprogrammeerd om bepaalde taken uit te voeren en kunnen dit dan ook, volledig foutloos, zelf uitvoeren. Dit kan processen enorm versnellen en zorgt ervoor dat medewerkers meer tijd over hebben om andere takken uit te voeren.

Op maat geprogrammeerd

Een leverancier van de revolutionaire palletmover is WEWO Techmotion. Vraag gerust eens een brochure aan en ontdek de vele mogelijkheden die een palletmover met zich meebrengen. Creëer een streepje voor op de concurrent en begin vandaag nog aan de automatisering van jouw magazijn, loods of fabriekshal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *