Dit zijn de woontrends van deze tijd

Trends zijn onderhevig aan de tijd, zo ook de inrichting van onze huizen. Als je de inrichting van onze huizen nu vergelijkt met huizen in de jaren 70, 80 of 90, zie je daar veel verschillen tussen. Vroeger werd er veel gebruik gemaakt van drukke printjes en houten meubels. Wat zijn de huidige trends als het gaat om het inrichten van je woning? 

Staal

Staal is een veelgebruikt materiaal in onze huidige woningen. Met staal creëer je een wat robuuste, industriële look. Staal komt dan op verschillende plekken van de inrichting terug. Zo zijn er tegenwoordig veel kasten te koop waar staal in verwerkt is. Ook in de deuren is staal een veelgebruikt materiaal. Je ziet heel veel zwarte stalen deuren in onze woningen, vooral beneden in de woonkamer. Het geeft je huis gelijk een moderne uitstraling. 

Duurzaamheid

De laatste jaren is er veel aandacht gekomen voor duurzaamheid. Het klimaat is aan het veranderen en wij kunnen allemaal ons steentje bijdragen aan het stoppen van dit probleem. In huis kunnen we dat doen door te verduurzamen. Vaak zie je dit niet direct terugkomen in het interieur, maar het is wel erg belangrijk. Denk daarbij aan dubbel glas, goed geïsoleerde deuren en het gebruiken van duurzaam materiaal. Ook zie je op de daken steeds meer zonnepanelen terug komen. Het is wellicht niet de mooiste trend, maar het is wel ontzettend belangrijk.

Planten

Vroeger had men niet veel aandacht voor planten. Tegenwoordig hoor je steeds meer mensen die het houden van planten tot hun hobby hebben benoemd. De meest exotische planten in de mooiste potten zie je in woningen voorbij komen. Naast dat het erg gezellig staat en het je woning meer sfeer geeft, is het ook nog eens goed voor de luchtkwaliteit. Planten zorgen voor zuurstof en dat maakt dat je je fijner voelt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *