Deze soorten Bitcoin wallets kun je uit kiezen

Bitcoin wallets

Wil jij ook eindelijk gaan handelen in Bitcoins maar weet je nog niet zo goed waar te beginnen? Ken je nog niet alle bitcoin wallets en weet je niet hoe de sector precies werkt? Hier ontdek je meer.

Wat zijn bitcoins?

Bitcoin is een verzamelnaam voor crypto currency. Je kan bitcoin het beste zien als een digitale vorm van cash geld: een manier van waarde uitwisseling rechtstreeks van persoon naar persoon, zonder dat er een derde partij bij betrokken is. Dit noemen we peer-to-peer. Bitcoin was het eerste nieuwe betaalmiddel in deze vorm maar inmiddels zijn er tientallen, zo niet honderden. Een aantal populaire alternatieven zijn:

  • ripple
  • ether
  • litecoin
  • EOS

Dit is slechts een greep uit de vele opties die er zijn om in te investeren. Bitcoin zelf bestaat natuurlijk ook nog dus dat is ook een optie.

Bitcoin wallets

Een wallet kiezen

Wie besluit bitcoins of andere cryptocurrency te kopen, heeft een plek nodig om dit op te slaan. Je moet dit zien als een soort digitale portemonnee. Het wordt dan ook wel een wallet genoemd ofwel het Engelse woord voor een portemonnee. Die digitale munt moet je namelijk ergens bewaren. Dat kan op een server zijn van een online aanbieder. Er zijn echter mensen die dat niet vertrouwen. Bitcoin is immers ontstaan uit wantrouwen naar het financiƫle systeem. Je kunt er daarom ook voor kiezen om je bitcoins op te slaan op een fysieke wallet. Dat is dan vaak in de vorm van een externe schijf waar je de bestanden op zet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *