De groei van jouw bedrijf of onderneming

Iets wat elke ondernemer wilt, is blijven groeien. Groeien in cijfers, succes en meer. Wat is nu precies een bedrijf wat groeit? Betekent dit groei in omzet, personeel, succes? Iedere ondernemer verstaat en bedoelt iets anders wanneer we het hebben over groei. Groei is iets wat meerdere factoren te maken heeft. Bij een jaarplanning stel je nieuwe doelen op. Ieder kwartaal kijk je naar de status van de jaarplanning. Je ziet waar werk aan de winkel is, wat goed gaat en waar nog meer ontwikkeling nodig is. Laten we eens kijken naar de groei van een bedrijf.

Werk uitbesteden

Een van de meest gekozen stappen in een groeiend bedrijf, is werk zoals klantenservice uitbesteden. Je weet dat projecten goed opgepakt worden en dat je met experts te maken hebt. Een snelgroeiend bedrijf kan ook sneller werk afkrijgen door het uit te besteden dan het hele proces aan te gaan om personeel hiervoor aan te nemen.

Groeit jouw bedrijf te snel?

Het komt ook vaak genoeg voor dat iemand zijn bedrijf te snel groeit. Je kunt dit opmerken aan verschillende factoren. Het is belangrijk om hier goed op in te spelen omdat je in veel valkuilen terecht kunt komen als je hier geen rekening mee houdt. Een aantal tips om te snelle groei tegen te gaan of hiermee om te gaan zijn:

  • De meeste resultaten zijn voorspelbaar. Blijf daarom altijd keuzes maken en volgens planning werken. De planning kan je later altijd aanpassen.
  • Neem voldoende rust. Misschien klinkt het gek, maar door goed te rusten kun je soms tot betere idee├źn komen dan blijven doorgaan in dezelfde omgeving.
  • Schakel adviseurs in die kritisch kijken naar de groei van het bedrijf. Wat zijn huidige en toekomstige valkuilen, wat kan anders en hoe los je dit op korte termijn op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *