Als starter een huis kopen?

Momenteel is het een lastige opgave om een huis te kopen en dan met name als je over een modaal inkomen beschikt en/of starter bent. De huizenmarkt ligt helemaal overhoop, want de prijzen stijgen zo snel dat het kopen van een huis voor sommige doelgroepen bijna onmogelijk aan het worden is. Niet alleen starters of alleenstaande, maar zelfs tweeverdieners ondervinden hier problemen aan. Veel mensen krijgen nu het advies om buiten de Randstad wat te gaan zoeken, maar daar worden deze problemen ook steeds erger en de slagingskansen dus lager. Niemand had van tevoren in kunnen schatten dat dit zou gaan gebeuren met de huizenprijzen. Het viel al wel op dat de vraag veel groter was dan het aanbod, maar dat het zo erg was had niemand voorzien. Wat de gek ervoor vraagt wordt er geboden en vaak zelfs nog wel meer, voor iemand met een modaal inkomen is het dan vaak onmogelijk om mee op te bieden.

Starters inkomen

Veel starters verdienen een modaal inkomen en het is daarom best lastig om er tussendoor te komen. Vaak verdienen zij genoeg om de maandelijkse lasten van een hypotheek te kunnen betalen. Alleen doordat de huizen nu echt voor belachelijke prijzen weg gaan wordt het hen momenteel niet gegund. De verstrekking normen zijn recent versoepeld, zodat de starters ook kans maken op een koopwoning. (bron https://www.degoedkoopstenotaris.nl/ )

Hulp bij het kopen vaan een huis?

Schakel de hulp in van een notaris. Zij kunnen op veel gebieden ondersteunen en advies geven. Een notaris weet veel over hypotheken en de woningmarkt en kan ook helpen bij het kopen en verkopen van huizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *